Lucas+Western Architects
Follow us on Twitter Follow us on Instagram
Call 01953 607343
RIBA

17th May, 2018


L+WA has secured these two Planning Permissions over the past two days

A replacement dwelling at Wicklewood, near Wymondham. The proposed 2-storey house continues our exploration of rural and agricultural forms for new houses in the Norfolk countryside. The building will largely be faced with black profiled cladding. The existing bungalow will mostly be retained, re-clad and converted into the garage block.

A glass garden room extension at a Grade II Listed farmhouse near Hingham. The addition will help to connect the house and remodelled living area to the terrific and unique setting. Contemporary additions to old buildings continue to be a key aspect of L+WA’s work.

10th May, 2018


One of our projects, the Writers’ Centre, has been included as part of a programme on BBC Radio 4. Described as an “extraordinary building” the new National Centre for Writing was discussed on the Sunday evening ‘Front Row’ programme, along with other Norwich literary buildings.
To listen to the programme go to: https://www.bbc.co.uk/programmes/b0b1p526

13th April, 2018


Following the retirement of Terry Hickman Smith we are pleased to announce the formation of Lucas+Western Architects Ltd. The new practice will build on Lucas Hickman Smiths established reputation for high quality, sustainable design and will continue to work on a broad range of projects. The experienced team is transferring to the new practice in order to make the transition as seamless as possible and is looking forward to the new opportunities that this move presents.

With the new practice comes a new image and this will be developed further with a fresh website to be revealed shortly…. watch this space!

19th December, 2017


Keys to Thompson Community Hall have been handed over. This project represents the culmination of a community led process. The building will be a focal point for the village, providing much needed facilities in a striking contemporary design that is appropriate to its time and place. Sited on the Millennium Green it makes the most of the location, embracing the view and reinforcing links with the surrounding landscape.

Thompson Community Hall

Read more about this project here

6th December, 2017


Steel Frame at Writers Centre

Steel frame goes up at the National Centre for Writing, Dragons Hall