Lucas+Western Architects
Follow us on Twitter Follow us on Instagram
Call 01953 607343
RIBA

Tolls Meadow, Wymondham


Click thumbnails to see large image

This 250sqm family home nearing completion on site becomes the sixth contemporary one-off house designed by the practice in its home town.

LHS secured a planning permission for the self-build client on this tricky site just outside the town’s development boundary, adjacent to the Toll’s Meadow nature reserve.

The land had been used as a builder’s yard for decades, and the opportunity to prevent intensification of this potentially unsightly use was a key part of the planning committee’s decision to approve the plans. Three quarters of the site area will be naturalistically landscaped as a visual extension of Toll’s Meadow.

Breaking the substantial house up into three smaller volumes cleverly reduces its apparent scale. The pitched roofs and brick facing of the contemporary-styled home provides a new tidy backdrop to the green-space against the skyline of the town’s Conservation Area beyond.

Back to Residential Projects