Lucas+Western Architects
Follow us on Twitter Follow us on Instagram
Call 01953 607343
RIBA

The Garden Room


Click thumbnails to see large image

 
Conversion of a range of Listed open-fronted barns to form a new single-storey dwelling.

The Barn is arranged around two small, private garden courts.
The building plan depth was moderately increased at the sitting room, to achieve a more usable open-plan space and the roof structure was fully revised and reduced to just two visible steel posts.
The scheme includes a double-height Plant house with a partly louvred glass wall.

Carefully positioned roof windows sit flush with the new slate roof covering. New oriel windows through the flint walls include spacer-less corner glass units

Space heating is provided a heated floor supplied by a ground-source heat pump.

The Garden Room won an award in the South Norfolk Design Awards 2017.

Completed in 2017

Photos: Richard Lee Photography

Back to Residential Projects