skip to Main Content

Lucas Hickman Smith have secured planning permission for a tricky site in Wymondham. It will become the sixth contemporary house designed by the practice in its home town, including the award-winning Wood House.

The site lies just outside the town’s development boundary adjacent to the Toll’s Meadow nature reserve. It had been used as a builder’s yard for decades, and the opportunity to prevent intensification of this potentially unsightly use was a key part of the planning committee’s decision to approve the plans.

Three quarters of the site area will be naturalistically landscaped as a visual extension of Toll’s Meadow, with the pitched roofs, red brick and dark timber cladding of the contemporary-styled house providing a new tidy backdrop to the green-space, against the skyline of the town beyond.

Back To Top